Groepsportretten

in opdracht

Nadat Marlies Krijgsman een bankje waarop een aantal kinderen zaten, gemaakt had als zelfstandig kunstwerk, kreeg ze van verschillende kanten het verzoek zo'n bankje in opdracht te maken. Met het gezin of de (klein)kinderen van de opdrachtgevers op de bank. Dit heeft geresulteerd in een kleine serie van dergelijke bankjes, gemaakt zowel in porselein als in brons.
Ook voor u zal ze op verzoek graag zo'n bankje maken. En als u een bankje cadeau wilt doen, hoeft het vervaardigen van het beeld de verrassing niet bederven. Want voor het portretteren heeft ze genoeg aan een aantal foto's van de af te beelden personen en/of huisdieren.
De prijs voor het maken van een bankje is afhankelijk van het aantal personen en het formaat. De bankjes zoals hierbij afgebeeld zijn zo'n 20 cm breed, en kostten in porselein € 250,– en in brons € 950,–.

Voor de vijftigste verjaardag van een vader heeft Marlies Krijgsman, in opdracht van zijn vrouw, een familieportret van hem, hun dochters en poes gemaakt. Het is gemaakt in was en zal in brons worden gegoten. De werkwijze was vergelijkbaar met de bankjes hierboven: voor het boetseren van de gezinsleden werkte ze naar foto’s.
Het geven van een prijs voor een dergelijk beeld is lastig. Het is afhankelijk van het aantal af te beelden personen, het formaat van het beeld, en het gekozen materiaal.