In uw browser staat Javascript uitgeschakeld. Zonder Javascript is deze site echter niet te bekijken. Als u deze site wilt bezoeken, vragen wij u om Javascript weer in te schakelen.

Arena

2012

overzicht Arena

Werkfoto’s Arena

werkfoto

“Arena (of De Nederlandse Beerput zoals ik deze beelden­groep ook wel genoemd heb) heeft een doorsnede van twee meter en een hoogte van meer dan ander­halve meter. Hij bestaat uit 70 beelden en is ontstaan uit mijn veront­waar­diging over het voornemen van de Neder­landse regering om de btw op beeldende kunst te verhogen van 6% naar 21%. Gelukkig werd dit plan eind 2012 op de lange baan geschoven.

De arena is opgebouwd uit drie ringen, met op de bodem een put­deksel opgetild door twee handen.
Op de onderste ring staan beelden die ons voor­stellen: alle wenden zich af, op één na. De middelste ring is gevuld met identieke soldaat-achtige figuren, die mij het gevoel geven ingesloten te zijn, niet weg te kunnen.

Op de bovenste ring staan twintig kunste­naars en familie­leden die veel voor mij betekend hebben. De enige beperking die ik mezelf stelde, was dat ze overleden moesten zijn. Van de meesten heb ik eerst een biografie gelezen. Vervolgens heb ik de beelden gemaakt naar foto’s gevonden op inter­net en in foto­albums.”

werkfoto werkfoto werkfoto

Arena 20 portretten van de bovenste ring

hoogte van de beelden 20,5 tot 29 cm

Door op de foto's te klikken kunt u de portret­ten vanuit een andere hoek bekijken. Een klik op het plus­teken (onder enkele beelden) opent een grotere foto van dat beeld. Een klik op het symbool met de vier­kantjes opent een menu met de portretten.

U kunt het vergroten en verkleinen van de foto's ook bedienen met het scrollwiel op uw muis.